Specialisaties

Orthese

Een orthese of teenstukje wordt (direct op de voet) gemaakt van siliconen.
Om een goed passende orthese te maken wordt er voor het maken van de orthese een voet onderzoek gedaan.
Hierbij wordt er gekeken naar de beweeglijkheid van de tenen. Ook worden uw schoenen bekeken aan de binnen en buitenkant.

Orthese voor verschillende doelen;

Protectie: tegen onder andere likdoorns of bursa op de tenen
Correctie: van bijvoorbeeld een klauwstand van een teen
Consolidatie: waarmee wordt voorkomen dat een afwijking steeds erger wordt
Preventie: om bijvoorbeeld een scheefgroeiende teen die nog geen last geeft, geen
klachten te laten geven.

Gebruik van een orthese;

In het begin zal de orthese niet altijd erg comfortabel zitten, geef uw voeten de tijd om te wennen en bouw het gebruik geleidelijk op.
Normaal gesproken moet u na 1 tot 2 weken gewend zijn.
De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken, u kunt dit binnen 1 week constateren.
Blijven er problemen, neem dan even contact met mij op.
De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mits daar voldoende ruimte voor is en s’nachts hoeft de orthese niet gedragen te worden.
Houd bij het kopen van nieuwe schoenen dus ook rekening met de orthese en probeer (indien mogelijk) de orthese altijd met twee handen aan te brengen en te verwijderen (nooit trekken!).

U kunt de orthese wekelijks afwassen met handzeep, daarna wel goed laten drogen.
Als u de orthese weer aandoet kunt u hem licht inpoederen met bv. Talkpoeder, de poeder zorgt ervoor dat het voetzweet een beetje wordt opgenomen.

TIP: Neem bij het kopen van nieuwe schoenen de orthese mee

Anti-druk technieken

Pijnlijke locaties of drukplekken kunnen tijdelijk drukvrij gelegd worden door middel van drukverdelende materialen.
De medisch pedicure kan na het verwijderen van een likdoorn de teen drukvrij leggen waardoor de teen gedurende een aantal dagen ontlast wordt.

Nagelbeugeltechniek

De nagelbeugel is bedoeld om ingroeiende teennagels te behandelen en te begeleiden tijdens het groeien. Een nagelbeugel wordt op maat gemaakt en verlicht direct de pijn. Na een periode wordt de beugel verwijderd en indien nodig opnieuw geplaatst tot de oorspronkelijke, juiste, vorm van de nagel is verkregen.
Dus het is goed voor:

– nagel te reguleren
– druk op nagelbed te verminderen
– drukpijn in de nagelwal weg te halen
– groei van de nagel te verbeteren/corrigeren
Ik werk met drie technieken, BS Spange, Onyclip en Veertjes techniek.

Voor het  aanbrengen reken ik 35,- euro per beugel ( (Hierbij zijn inbegrepen: 1 deelbehandeling pedicure, verzegeling van de beugel en een controle-afspraak.)

Wratten, eczeem, psoriasis

Deze aandoeningen kom ik regelmatig tegen in de praktijk. Deze specialisatie wil zeggen dat ik in staat ben alle mogelijke verschijningsvormen van deze aandoeningen te herkennen en natuurlijk ben ik bekend met de behandelmethoden. U bent verzekerd van goed advies over producten om klachten te verminderen en zonodig zal ik u doorverwijzen.
Vanaf januari 2011 werk ik op dit vlak samen met de dermatologie poli van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Sliedrecht.

Diabetische Voet

Voor mensen die suikerziekte hebben, ofwel diabetes mellitus, is hetvan groot belang dat zij hun voeten door een voetverzorger / pedicure laten behandelen.
Zij kunnen ervoor zorg dragen dat de voeten van diabetes patiënten goed verzorgd worden en dat zij in een vroeg stadium voetproblemen bij diabetes patiënten kunnen herkennen.
Voor meer info zie behandeling Diabetische Voet.

Reumatische Voet

Voor mensen die last hebben van een of meerdere vormen van reuma of reumatische aandoeningen, is het belangrijk om de voeten te laten verzorgen door een pedicure met aantekening reumatische voet, of aantekening risicovoeten.
Voor meer info zie behandeling Reumatische Voet.